Büyükada Otelleri - En Büyük Konaklama ve Gezi Rahberi

3 Ocak 2014 Cuma

Tertemiz Havasıyla Abant

Meşhur Abant Gölü ve eşsiz doğasıyla tatil cenneti… Göl çevresinde yürüyebilir temiz hava alabilirsiniz. Bölgenin dağlık bölümünde yamaç paraşütü ve kaya tırmanışı yaparak farklı heyecanlar deneyebilirsiniz. Bölgenin yöresel lezzetlerini tadabilirsiniz.

VAZGEÇİLMEZ ADRENALİN YAMAÇ PARAŞÜTÜ
Tatilinize adrenalin katmak istiyor olabilirsiniz. Bunun için yamaç paraşütü vazgeçilmez bir aktivitedir. Abant’ı bir de tepeden adrenalin eşliğinde izlemek eşsizdir. Yamaç paraşütü yapmaya karar vermiş olabilir ama yapmayı bilmiyor olabilirsiniz bunun için eğitmenler sizlere yardımcı olacaktır.
Yamaç paraşütü yapılabilecek yerler olarak Örencik Köyü ve Çepni Yaylası uygun görülmüştür.


ABANT’TA KAMP
Pansiyon ve Abant otelde kalmak istemiyorsunuz farklı bir konaklama denemek istiyorsunuz. Bunun için kamp vazgeçilmez. Yazın yemyeşil, kışın ise bembeyaz bir örtüde kalabilir doğanın tadını çıkarabilirsiniz.
Bazı kamp alanları;

  • Örmeci Yaylası Kamp Alanı
  • Sinekli Yayla Kamp Alanı

DOĞAL KAHVALTI
Dilerseniz kendiniz Abant Milli Park girişinde kurulan pazardan tamamen doğal ürünlerden alarak doğal bir kahvaltı yapabilirsiniz. Dilerseniz Park çevresinde bulunan otellerde kahvaltınızı yaparak güne başlayabilirsiniz.

ABANT’IN VAZGEÇİLMEZİ SUCUK EKMEK
Harika bir günün ardından yemek yemeye karar verdiniz bunun için Bolulu ustaların hazırladığı en güzel yemeklerden yiyebilirsiniz veya Abant denilince ilk gelen mangalda sucuk ekmek yiyebilirsiniz. Ayrıca yine Abant’a özel kendin pişir kendin ye restoranlarına giderek et ve balıktan tercihinizi yaparak yiyebilirsiniz. Abant’a özgü bir başka yemek olan Abant Kebabını da tadabilirsiniz.
Dilerseniz kışın bembeyaz örtüyü izleyerek sevdiklerinizle çay içebilirsiniz.

HEDİYELİK EŞYA
Abant’tan dönmek için hazırlıklarınız başladı ve kendinize veya sevdiklerinize bir şeyler almak istiyorsunuz. Abant’a özgü hediyelik eşyaları almak için dükkânlar sizleri bekliyor
Bazı hediyelik eşyalar;

  • Ev yapımı reçeller 
  • Yöre halkının kendi yaptığı ballar
  • Katık keşi
  • Böğürtlen sirkesi
  • Kızılcık Tarhanası
  • Yöre halkının yaptığı örme patikler, şallar, iğne oyalı başörtüleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder