Büyükada Otelleri - En Büyük Konaklama ve Gezi Rahberi

7 Ocak 2014 Salı

İSTANBUL’DAN KÜÇÜK KAÇAMAKLAR İÇİN KINALIADA

Kınalıada Otelleri
Doğal güzelliklerin ve tarihi yapıların iç içe olduğu İstanbul’a yakın ama İstanbul’dan çok uzak bir ada Kınalıada.
Tarihi yapıları ile kendisine hayran bırakan hiçbir motorlu taşıt olmamasıyla tertemiz havaya sahip olan tatilciler için ideal olan Kınalıada’da bisiklet kiralayarak gezinti yapabilir, Kınalıada otelinde kalabilirsiniz.
Farklı bir tarihi hikâyesi olan Kınalıada Camii, 1964 yılında inşa edilmiş. 1950’li yıllara kadar adada camii bulunmamasından rahatsız olan adanın Müslüman sakinleri zamanın başbakanı olan Adnan Menderes’ten Camii isterler. Bu isteği karşılamak isteyen Menderes, Karaköy meydanında bulunan camiyi adaya taşımak ister. Adaya taşınması sırasında yapının bazı parçalarının denize dökülmesi sonucunda adaya camii inşa edilemez ve bunun sonucunda 1964 yılında Kınalıada Camii Derneği tarafında adaya camii inşa edilir.
Gezilmesi gereken bir başka yapı Hristos Manastırı ve Kilisesi’dir. Adanın tepesinde şark ve garp tepelerinin birleştiği yerde bulunmaktadır. Yapı V. Leon’un mezarının bulunduğu yere inşa edilmiştir. Birkaç kere yıkılıp tekrar yapılmıştır.
Aşağı Manastır Panayia Rum Ortodoks Kilisesi adanın doğu yönünde yer almaktadır.  Denize yakın bir yerde bulunan Kilise Bizans tarihçileri tarafından V.Leon’un 813- 820 yılları arasında yaşadığı yer olarak kabul ediliyor. 1886 yılında inşa edilen kilisenin temelleri kazınırken zeytinyağı elde etmeye yarayan aletler, büyük mermer parçaları ve yazılı sütunlar çıkmıştır. Fakat kilisenin temelleri kazınırken harap olmuştur.
Osmanlı döneminde mesken olarak inşa edilmiş olan Sirakyan İkiz Evleri günümüze kadar ayakta kalabilmiş yapılardan biridir. On bir odadan oluşmuş üç katlı ahşap bina adada görülmesi gereken yapılardan biridir.
Papazyan Yalısı’da yine Osmanlı döneminde mesken olarak inşa edilmiş üç katlı ahşap bir binadır.
Temelleri 1854 yılında atılan Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi adada bulunan tek Ermeni Kilisesidir. 22 Eylül 1857’de ibadete açılan kilisenin yakınında Patrikhane’nin yazlık binası ve yoksul çocukların yazları kalmaları için Gülbenkyan Vakfı tarafından bağışlanan bir bina bulunur.
Birçoğu sahil yolunda bulunan konaklar ve köşkler Ermeni aileleri tarafından yaptırılmıştır.

TARİHİN İÇİNDE KAHVALTI
Kahvaltıyı Kınalıada’da yapmaya karar vermişseniz tertemiz havayla birlikte çay ve hamur işleri sizlere eşsiz bir kahvaltı sunacaktır.
TAZE BALIKLAR VE KINALIADADA AKŞAM YEMEĞİ
Adaya gelmişken Marmara’nın taptaze balıklarından yememek olmaz. Eşsiz manzara ve tertemiz hava ile birlikte taptaze balıklar sizleri bekliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder