Büyükada Otelleri - En Büyük Konaklama ve Gezi Rahberi

9 Ocak 2014 Perşembe

TARİH VE DOĞANIN İÇ İÇE OLDUĞU BOZCAADA’DA TATİL BAMBAŞKA

Bozcaada Otelleri
Doğası ve tarihi ile tatilcileri kendine çeken Bozcaada farklı kültürleri günümüze kadar ağırlamış ve onlardan izleri kendine saklamış. Üzüm bağları, denizi ve eşsiz güzellikteki koyları ile unutulmaz bir tatil sunuyor. Bu eşsiz güzellikteki manzaralarında fotoğraflar çekerek anı ölümsüzleştirebilirsiniz. Ülkemizin sınırlarını aşan ünüyle şarabıyla birlikte gün batımını izleyebilir sevdiklerinizle güzel vakit geçirebilirsiniz. Bozcaada kalesi siz gemiyle yaklaştığınızda sizi karşılayacak ve onu ziyaret etmeniz için sizleri bekleyecek. Bozcaada denilince akla ilk gelen doğal Akvaryum plajına veya Ayazma Plajına giderek adanın doğal güzelliklerini görebilirsiniz.

YOGA
Esra Zeynep’in her yıl 15 Haziran – 15 Kasım tarihlerinde düzenlediği yoga kampları Bozcaada’da zeytin ve badem ağaçlarıyla çevrili bir arazide sizlere huzur sağlıyor. Çadırlarda 12 kişiyle sınırlı olduğu için daha önceden rezervasyon yapılması gerekmektedir.

8 Ocak 2014 Çarşamba

PRENS ADALARININ EN SESSİZİ BURGAZADA

Burgazada Otelleri
Heybeliada ve Kınalıada arasında kalan Burgazada’nın tek tepesi olan Bayrak Tepe’den manzarayı izleyebilirsiniz. Fayton ve bisiklet turları yapabilirsiniz, fotoğraflar çekinebilir anı ölümsüzleştirebilirsiniz. Küçük hediyeler alabilir sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Aya Yani Kilisesi’ni ziyaret edebilirsiniz.

BİR ADA KLASİĞİ BİSİKLET TURLARI
Büyükada’ya bisiklet sürmeye daha elverişli yollara sahip Burgazada’da bisiklet sürmek daha eğlenceli… Eşsiz doğa eşliğinde turlar atabilirsiniz. Vapurdan indiğinizde sahil şeridinde bisiklet kiralama dükkânları sizleri bekliyor.

7 Ocak 2014 Salı

İSTANBUL’DAN KÜÇÜK KAÇAMAKLAR İÇİN KINALIADA

Kınalıada Otelleri
Doğal güzelliklerin ve tarihi yapıların iç içe olduğu İstanbul’a yakın ama İstanbul’dan çok uzak bir ada Kınalıada.
Tarihi yapıları ile kendisine hayran bırakan hiçbir motorlu taşıt olmamasıyla tertemiz havaya sahip olan tatilciler için ideal olan Kınalıada’da bisiklet kiralayarak gezinti yapabilir, Kınalıada otelinde kalabilirsiniz.
Farklı bir tarihi hikâyesi olan Kınalıada Camii, 1964 yılında inşa edilmiş. 1950’li yıllara kadar adada camii bulunmamasından rahatsız olan adanın Müslüman sakinleri zamanın başbakanı olan Adnan Menderes’ten Camii isterler. Bu isteği karşılamak isteyen Menderes, Karaköy meydanında bulunan camiyi adaya taşımak ister. Adaya taşınması sırasında yapının bazı parçalarının denize dökülmesi sonucunda adaya camii inşa edilemez ve bunun sonucunda 1964 yılında Kınalıada Camii Derneği tarafında adaya camii inşa edilir.
Gezilmesi gereken bir başka yapı Hristos Manastırı ve Kilisesi’dir. Adanın tepesinde şark ve garp tepelerinin birleştiği yerde bulunmaktadır. Yapı V. Leon’un mezarının bulunduğu yere inşa edilmiştir. Birkaç kere yıkılıp tekrar yapılmıştır.

HUZURLU VE SAKİN BİR TATİL İÇİN İĞNEADA

İğneada Otelleri
İğneada’nın eşsiz doğal güzelliklerinde gezip fotoğraf çekerek anı ölümsüzleştirebilirsiniz. Çok az yapılaşmanın olduğu bu tatil cennetinde kahvede oturup çay içebilir bir yandan da doğanın eşsiz manzarasını izleyebilirsiniz. Mağaraları gezebilir İğneada’nın meşhur rüzgar güllerinin manzarasında şarabınızla birlikte günbatımını izleyebilirsiniz.
Doğanın size sunduğu eşsiz güzellikleri görmek için İğneada vazgeçilmez bir tatil yeridir. Güler yüzlü çalışanları ile İğneada Otelleri sizi bekliyor.

EGE’DE DOĞA VE TARİHLE BULUŞMUŞ TATİL YERİ

Gökçeada Otelleri
Sıcak yaz aylarının vazgeçilmezi Gökçeada’da tarihle iç içe bir tatil yapabilir, Gökçeada otellerinde kalabilirsiniz. Eski adıyla İmroz günümüze kadar birçok uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. Doğal güzelliklerin tarihle bütünlemiş olduğu adada fotoğraflar çekerek tatilinizden anılar bırakabilirsiniz.
Huzur dolu doğanın içinden gelen Marmaros Şelalesi görenleri büyülüyor. Yemyeşil bir vadinin ortasında bulunan şelaleni kenarından dilerseniz piknik dilerseniz trekking yapabilirsiniz. Adanın bir başka doğal güzelliği ise Gökçeada tuz gölüdür. Gölden çıkan çamur romatizma, sedef ve kireçlenme gibi hastalıklara şifa oluyor.
Gökçeada’nın plaj ve koyları da kesinlikle görülmesi gereken yerlerden…

3 Ocak 2014 Cuma

İstanbul'un Yanında Ağva

Ağva Otelleri
İstanbul’un yanında bütün doğal güzelliklerinin iç içe olduğu tatilcileri her geçen gün daha çok kendine çeken tatil yeri.
4 mevsim kendine çekebilecek kadar güzel olan beldede doğayla iç içe olabilirsiniz. Dilerseniz günü birlik kalabilirsiniz dilerseniz değişik mimarileri ile dikkat çeken Ağva otel ve pansiyonlarında kalabilirsiniz.

AKTİVİTELER
Balık Tutma: İki nehrin arasında bulunan Ağva’da dilerseniz nehirde dilerseniz denizde balık tutabilirsiniz. Eğer balık tutmak sizin için bir hobiyse bu etkinlikler sizin için uygun olabilir.

Tertemiz Havasıyla Abant

Meşhur Abant Gölü ve eşsiz doğasıyla tatil cenneti… Göl çevresinde yürüyebilir temiz hava alabilirsiniz. Bölgenin dağlık bölümünde yamaç paraşütü ve kaya tırmanışı yaparak farklı heyecanlar deneyebilirsiniz. Bölgenin yöresel lezzetlerini tadabilirsiniz.

VAZGEÇİLMEZ ADRENALİN YAMAÇ PARAŞÜTÜ
Tatilinize adrenalin katmak istiyor olabilirsiniz. Bunun için yamaç paraşütü vazgeçilmez bir aktivitedir. Abant’ı bir de tepeden adrenalin eşliğinde izlemek eşsizdir. Yamaç paraşütü yapmaya karar vermiş olabilir ama yapmayı bilmiyor olabilirsiniz bunun için eğitmenler sizlere yardımcı olacaktır.
Yamaç paraşütü yapılabilecek yerler olarak Örencik Köyü ve Çepni Yaylası uygun görülmüştür.