Büyükada Otelleri - En Büyük Konaklama ve Gezi Rahberi

5 Aralık 2014 Cuma

Karış Karış Büyükada Sokakları

Büyükada’ya tatilciler genellikle hafta sonu kaçamakları ile gelirler. Hevesle tarihi mekanları gezerler ve elbet bir balıkçıda gezilerini sonlandırırlar. Bol bol fotoğraf çekilen adada bu güzel anlar ölümsüzleştirilir.
Siz de dilediğiniz zaman iskelelerden kalkan vapur, motor ve deniz taksileriyle Büyükada’ya ulaşabilirsiniz. Birlik Meydanından başlayıp Yüce Tepe’ye kadar süren yürüyüşünüzde doğanın cömertliğine hayran kalacaksınız. Fayton gezileri ile tarihi köşklerin arasından geçecek, Aşıklar Yolunda sevgilinizle el ele romantik anlar yaşayacaksınız. Görülmesi gereken en önemli yerler ise:
  •  Saat Kulesi
  • Aya Yorgi Kilisesi
  • Rum Yetimhanesi
  • Adakule
  • Adalar Müzesi
  • Lunapark Meydanı
  • Hamidiye Camii
  • Köşkler
  • İskele Binası
  • Dilburnu
  • Aşıklar yolu
  • Reşat Nuri Güntekin Evi
  • Rum Ortodoks Mezarlığı
  • Müslüman Mezarlığı
  • Panayia (Meryem ana) kilisesi 
GEZİLECEK YERLER
Görülmesi gereken yerleri gezerken adanın en güzel haline şahit olacak, unutulmaz bir tatil geçireceksiniz. Başka yerde olmayan muhteşem sokakları sizleri en cömert şekilde ağırlarken, sahilleri kulaklarınıza hitap edecek. Sevdiklerinizle eşsiz bir tatil için fazla uzakları aramanıza gerek yok. Büyükada otelleri tüm misafirlerini en güzel şekilde ağırlarken unutulmaz anları da sizlere sunuyor.
Misafirperver bir havanın içinde adanın kendine has yemeklerinden tadabilir, sevdiklerinize en güzel hediyelerden alabilirsiniz.
Büyükadanın görülmesi gereken o kadar çok yeri var ki. Bir fayton veya bisiklet ile dilediğiniz gibi gezebilir, rıhtımdaki balıkçılardan enfes lezzetlerden tadabilir, bol fotoğraf çekebilirsiniz. Her yıl milyonlarca turiste ev sahipliği yapan bu eşsiz cennetteki farklı yapılar ziyaretçilerini büyülüyor.
Adanın simgesi haline gelmiş Saat Kulesinde fotoğraf çekinebilir, Aya Yorgi Kilisesinin farklı yapısını ziyaret edebilirsiniz. Rum Yetimhanesinin kendine has ziyaretçilerine verdiği duyguları hissedebilir, Adakuleden kuşbakışı gözlemlerle bir kez daha adaya hayran kalabilirsiniz. Lunapark Meydanında bir mola vererek çayınızı, kahvenizi yudumlayabilir. Hamidiye Camiyi ziyaret ederek farklı bir mimarinin ziyaretçilerine sunduğu görselliğin fotoğraflarını çekebilirsiniz. Büyükada otel fiyatları olarak birçok otelin sunduğu hizmetler göz önünde bulundurularak biçimlendirilirken, her bütçeye uygun konaklama seçenekleri bulunmaktadır.

Adanın en güzel yerlerinde konumlanmış olan köşklerini ziyaret edebilir, vapurdan indiğiniz an kendine hayran bırakan İskele Binasının içindeki dükkânları gezebilirsiniz. Dil Burnunda en lezzetli yemeklerinizin eşliğinde manzarayı seyrederek piknik yapabilir, Aşıklar yolunda yürüyüş yapabilirsiniz. Muhteşem yapısıyla Reşat Nuri Gültekin’in evinde fotoğraflar çekinebilir, Rum Ortodoks Mezarlığını ziyaret edebilirsiniz. Müslüman Mezarlığını görebilir, farklı bir yapıya sahip olan Panayia Kilisesinin yapısını görebilirsiniz.

7 Temmuz 2014 Pazartesi

Abant Gezilecek Yerler

Abant’ta Gezilecek Yerler – Cennetten Bir Köşe: Abant..


Muhteşem bir doğası olan Abant, hem havası hem doğal güzelliğiyle cennetten bir köşedir. Uzun yıllardır tanınan bilinen ve ziyaretçi kabul eden bu güzel yöre yılın her döneminde turist çekebilme özelliğine sahip.
1988 yılında Milli Parklar kapsamında korumaya alınan Abant gezilecek yerler de doğa ananın mirasları olacaktır elbette. Bitki örtüsü ve canlı çeşitliliği bakımından oldukça önemli ve korunması gereken bir alan olduğundan çevrede kale, cami, kilise gibi tarihi ve turistik yerler bulamayacaksınız. Ancak muhteşem yaz ve kış manzaraları, şelaleler, orman ve dağ görüntüleri ile yaylalar sizleri oldukça memnun edecek.
Abant Gezilecek Yerler

Abant’ta Nereler Gezilir?

1196.5 hektarlık bir alan içinde gölüyle, ormanıyla, tabiatıyla Abant keşfedilmesi gereken bir mücevher gibi duruyor Karadeniz’de.
Buraya geldiğinizde sizi bekleyen dokunulmamış, keşfedilmemiş bir doğa olacak. Abant’a geldiğinizde gölün etrafında tek başınıza, eşinizle ve dostlarınızla gezmelisiniz. Burası her defasında farklı bir yüzünü gösterecektir size.
Ormanlık alanda yapılacak bisiklet gezisi, paintball gibi pek çok aktiviteyle de etrafındaki ormanlık alanda keyifli vakitler geçireceksiniz. Bunun dışında Abant’ta nereler gezilirneler yapılır sizlere birkaç ipucu verelim.

Örmeci Yaylası – Özlediğiniz Huzur İçin…

Örmeci yaylası, ahşap evleri, taş sokaklarıyla tatilcilerin içini ısıtacak bir seçenek. Arkadaşlarınızla birlikte sıkı bir yürüyüş yapmak istiyorsanız Abant Gölü etrafından başlayıp bu güzel yaylaya kadar yürüyebilirsiniz. Yol üzerinde vereceğiniz kısa molalarda dilerseniz sucuk ekmek keyfine varabilir, dilerseniz de çevredeki su kaynaklarından gelen buz gibi soğuk suyla serinleyebilirsiniz.

Sinekli Yaylası – Muhteşem Mantarlarıyla Sizleri Bekliyor

Yaklaşık 10 tane evden oluşan bu güzel şirin yayla Abant Gölü güzergahında ve yürüyüş parkurunda olan gezilebilecek yerlerden. Oldukça geniş bir alana kurulu olan yaylada kamp yapma imkanınız var. Burada enfes mantarlar toplayabilirsiniz. Yaylaya çadırınıza döndüğünüzde yakacağınız küçük bir ateş etrafında ısınırken küçük çalılara geçirdiğiniz mantarlarınızı da közleyip afiyetle yiyebilirsiniz.

Samandere Şelalesi – Cadı Kazanı Köpürüyor…

Orman Bakanlığınca “Tabiat Anıtı” olarak tescil edilen Samandere Şelalesi’nin bulunduğu alanın içerisinde 500m yükseklikteki ağaçlık alan ile şelalenin döküldüğü yerde görülmeye değer bir Cadı Kazanı vardır.
Fotoğraf makineniz için yanınızda bolca pil olmalı. Çünkü asla makinenizi kapatamayacaksınız.
Kamp yapmak isteyenler, çadır kuracaklar doğa yürüyüşleri, bisiklet gezileri yapacaklar için ideal bir yer burası.

Bolu’da Gezilecek Yerler

Abant gezilecek yerler listenizi tamamladıysanız sizlere bir de Bolu’da nereler gezilir, biraz bahsedelim. Uzun dönemli bir tatil düşünüyorsanız sadece Abant Gölü ve etrafındaki doğanın tadını çıkarmak sizlere yetmeyebilir. Gelmişken:
  • Kartalkaya Kayak Merkezi
  • Seben Gölü
  • Yedigöller Milli Parkı
  • Karamurat Gölü
  • Akşemseddin Türbesi
  • Zafer Kulesi gibi şehrin ünlü mekanlarını ziyaret etmelisiniz

Detaylı Bilgi İçin Tıklayın: http://www.abantoteller.com.tr/abant-gezilecek-yerler

3 Temmuz 2014 Perşembe

Ağva Otel

Ağva Otel

Ağva konaklama fiyatları sunduğu özellikler göz önüne alındığında oldukça ekonomiktir. Ağva İstanbul’a yakınlığı ve inanılmaz özel doğası ile gelenlerin tekrar tekrar gelebilmeyi düşlediği çok özel bir tatil merkezi. Masmavi denizi, uçsuz bucaksız kumsalı ile insanları gerçek anlamda büyülüyor. Bu muhteşem doğayı bozmadan kurulan birçok otel, Göksu ve Yeşilçay nehirleri kıyısında kaliteli hizmet anlayışlarını sergilemek için adeta yarışıyor.
agva-konaklama-fiyatlari
Ağva otel fiyatlarını etkileyen birçok kriter mevcuttur. Seçtiğiniz özelikler doğrultusunda değişen ücretler sezona olup olmamasına göre de değişiklik gösterebilir.
Kampanyalar ve ödeme fırsatlarından da yararlanabileceğiniz bu şirin kasabaAğva’da konaklama fiyatları şu kriterlere göre değişiyor:
  • Otelin büyüklüğüne ve konforuna
  • Sunulan imkanlara
  • Ulaşım ağlarına yakın olup olmamasına
  • Kalacağınız yerin butik otel, pansiyon ya da kiralık ev olup olmamasına
  • Mevsime
Ağva Otel Fiyatları Kişi Başı 70 TL’den Başlıyor
Belde her bütçeye, zevke hitap eden konaklama imkânlarına sahip. Uygun fiyatlı otellerden yüksek kalite ve hizmet anlayışını prensip edinmiş otellere kadar uzanan pek çok alternatif sizleri bekliyor. Ağva konaklama fiyatları sizin seçimlerinize göre şekillenir. Hafta sonu ve hafta içi ufak değişiklikler olabiliyor. Genel olarak çift kişi konaklamalar da 100 TL ve 250 TL arasında değişen ücretler var.
Ağva’da kaldığınız hemen hemen tüm otellerde aradığınız her şeyi bulabilirsiniz. Fiyatlar ise genellikle şu aralıklarda değişmektedir.
Aşağıdaki fiyatlar kişi başı bir gece konaklama kahvaltı dahil fiyatlarıdır.
Ağva otel fiyatları:
  • Uygun oteller (70 – 100 TL)
  • Popüler oteller (100 – 150 TL)
  • Lüks oteller (150 – 250 TL)
  • Butik oteller (80 – 250 TL)
Bölgedeki tüm konaklama birimleri yılın önemli günlerinde de yoğunluk kaynaklı fiyat artışına gidebilirler. Yine de bu özel günlerde de fazladan ücret ödememek istiyorsanız erken rezervasyon yöntemini deneyebilirsiniz.
Özel günlerden kasıt şunlardır;
  • Yılbaşı
  • Sevgililer günü
  • Ramazan bayramı
  • Kurban bayramı
  • Resmi tatiller
Detaylı Bilgi İçin Tıklayın: http://www.agvaoteller.com.tr/agva-otel-fiyatlari

9 Ocak 2014 Perşembe

TARİH VE DOĞANIN İÇ İÇE OLDUĞU BOZCAADA’DA TATİL BAMBAŞKA

Bozcaada Otelleri
Doğası ve tarihi ile tatilcileri kendine çeken Bozcaada farklı kültürleri günümüze kadar ağırlamış ve onlardan izleri kendine saklamış. Üzüm bağları, denizi ve eşsiz güzellikteki koyları ile unutulmaz bir tatil sunuyor. Bu eşsiz güzellikteki manzaralarında fotoğraflar çekerek anı ölümsüzleştirebilirsiniz. Ülkemizin sınırlarını aşan ünüyle şarabıyla birlikte gün batımını izleyebilir sevdiklerinizle güzel vakit geçirebilirsiniz. Bozcaada kalesi siz gemiyle yaklaştığınızda sizi karşılayacak ve onu ziyaret etmeniz için sizleri bekleyecek. Bozcaada denilince akla ilk gelen doğal Akvaryum plajına veya Ayazma Plajına giderek adanın doğal güzelliklerini görebilirsiniz.

YOGA
Esra Zeynep’in her yıl 15 Haziran – 15 Kasım tarihlerinde düzenlediği yoga kampları Bozcaada’da zeytin ve badem ağaçlarıyla çevrili bir arazide sizlere huzur sağlıyor. Çadırlarda 12 kişiyle sınırlı olduğu için daha önceden rezervasyon yapılması gerekmektedir.

8 Ocak 2014 Çarşamba

PRENS ADALARININ EN SESSİZİ BURGAZADA

Burgazada Otelleri
Heybeliada ve Kınalıada arasında kalan Burgazada’nın tek tepesi olan Bayrak Tepe’den manzarayı izleyebilirsiniz. Fayton ve bisiklet turları yapabilirsiniz, fotoğraflar çekinebilir anı ölümsüzleştirebilirsiniz. Küçük hediyeler alabilir sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Aya Yani Kilisesi’ni ziyaret edebilirsiniz.

BİR ADA KLASİĞİ BİSİKLET TURLARI
Büyükada’ya bisiklet sürmeye daha elverişli yollara sahip Burgazada’da bisiklet sürmek daha eğlenceli… Eşsiz doğa eşliğinde turlar atabilirsiniz. Vapurdan indiğinizde sahil şeridinde bisiklet kiralama dükkânları sizleri bekliyor.

7 Ocak 2014 Salı

İSTANBUL’DAN KÜÇÜK KAÇAMAKLAR İÇİN KINALIADA

Kınalıada Otelleri
Doğal güzelliklerin ve tarihi yapıların iç içe olduğu İstanbul’a yakın ama İstanbul’dan çok uzak bir ada Kınalıada.
Tarihi yapıları ile kendisine hayran bırakan hiçbir motorlu taşıt olmamasıyla tertemiz havaya sahip olan tatilciler için ideal olan Kınalıada’da bisiklet kiralayarak gezinti yapabilir, Kınalıada otelinde kalabilirsiniz.
Farklı bir tarihi hikâyesi olan Kınalıada Camii, 1964 yılında inşa edilmiş. 1950’li yıllara kadar adada camii bulunmamasından rahatsız olan adanın Müslüman sakinleri zamanın başbakanı olan Adnan Menderes’ten Camii isterler. Bu isteği karşılamak isteyen Menderes, Karaköy meydanında bulunan camiyi adaya taşımak ister. Adaya taşınması sırasında yapının bazı parçalarının denize dökülmesi sonucunda adaya camii inşa edilemez ve bunun sonucunda 1964 yılında Kınalıada Camii Derneği tarafında adaya camii inşa edilir.
Gezilmesi gereken bir başka yapı Hristos Manastırı ve Kilisesi’dir. Adanın tepesinde şark ve garp tepelerinin birleştiği yerde bulunmaktadır. Yapı V. Leon’un mezarının bulunduğu yere inşa edilmiştir. Birkaç kere yıkılıp tekrar yapılmıştır.

HUZURLU VE SAKİN BİR TATİL İÇİN İĞNEADA

İğneada Otelleri
İğneada’nın eşsiz doğal güzelliklerinde gezip fotoğraf çekerek anı ölümsüzleştirebilirsiniz. Çok az yapılaşmanın olduğu bu tatil cennetinde kahvede oturup çay içebilir bir yandan da doğanın eşsiz manzarasını izleyebilirsiniz. Mağaraları gezebilir İğneada’nın meşhur rüzgar güllerinin manzarasında şarabınızla birlikte günbatımını izleyebilirsiniz.
Doğanın size sunduğu eşsiz güzellikleri görmek için İğneada vazgeçilmez bir tatil yeridir. Güler yüzlü çalışanları ile İğneada Otelleri sizi bekliyor.

EGE’DE DOĞA VE TARİHLE BULUŞMUŞ TATİL YERİ

Gökçeada Otelleri
Sıcak yaz aylarının vazgeçilmezi Gökçeada’da tarihle iç içe bir tatil yapabilir, Gökçeada otellerinde kalabilirsiniz. Eski adıyla İmroz günümüze kadar birçok uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. Doğal güzelliklerin tarihle bütünlemiş olduğu adada fotoğraflar çekerek tatilinizden anılar bırakabilirsiniz.
Huzur dolu doğanın içinden gelen Marmaros Şelalesi görenleri büyülüyor. Yemyeşil bir vadinin ortasında bulunan şelaleni kenarından dilerseniz piknik dilerseniz trekking yapabilirsiniz. Adanın bir başka doğal güzelliği ise Gökçeada tuz gölüdür. Gölden çıkan çamur romatizma, sedef ve kireçlenme gibi hastalıklara şifa oluyor.
Gökçeada’nın plaj ve koyları da kesinlikle görülmesi gereken yerlerden…

3 Ocak 2014 Cuma

İstanbul'un Yanında Ağva

Ağva Otelleri
İstanbul’un yanında bütün doğal güzelliklerinin iç içe olduğu tatilcileri her geçen gün daha çok kendine çeken tatil yeri.
4 mevsim kendine çekebilecek kadar güzel olan beldede doğayla iç içe olabilirsiniz. Dilerseniz günü birlik kalabilirsiniz dilerseniz değişik mimarileri ile dikkat çeken Ağva otel ve pansiyonlarında kalabilirsiniz.

AKTİVİTELER
Balık Tutma: İki nehrin arasında bulunan Ağva’da dilerseniz nehirde dilerseniz denizde balık tutabilirsiniz. Eğer balık tutmak sizin için bir hobiyse bu etkinlikler sizin için uygun olabilir.

Tertemiz Havasıyla Abant

Meşhur Abant Gölü ve eşsiz doğasıyla tatil cenneti… Göl çevresinde yürüyebilir temiz hava alabilirsiniz. Bölgenin dağlık bölümünde yamaç paraşütü ve kaya tırmanışı yaparak farklı heyecanlar deneyebilirsiniz. Bölgenin yöresel lezzetlerini tadabilirsiniz.

VAZGEÇİLMEZ ADRENALİN YAMAÇ PARAŞÜTÜ
Tatilinize adrenalin katmak istiyor olabilirsiniz. Bunun için yamaç paraşütü vazgeçilmez bir aktivitedir. Abant’ı bir de tepeden adrenalin eşliğinde izlemek eşsizdir. Yamaç paraşütü yapmaya karar vermiş olabilir ama yapmayı bilmiyor olabilirsiniz bunun için eğitmenler sizlere yardımcı olacaktır.
Yamaç paraşütü yapılabilecek yerler olarak Örencik Köyü ve Çepni Yaylası uygun görülmüştür.