Büyükada Otelleri - En Büyük Konaklama ve Gezi Rahberi

9 Eylül 2016 Cuma

Türkiye’nin En İyi 10 Fotoğraf Sanatçısı

Türkiye’nin En İyi 10 Fotoğraf Sanatçısı
Fotoğraf, geçmekte olan anın yakalanmasıdır. Fotoğrafçılık kursu almış fotoğrafçılar ise anı yakalayan profesyonellerdir. Yeteneklerini ve fotoğraf çekmeye olan tutkularını erken yaşlarda keşfeden fotoğraf sanatçıları, dünyanın en keyifli mesleklerinden birini yapmaktadır. Çocukları, yaşlıları, binaları, vapurları, kedileri, çiçekleri; kısacası hayatımızda olan her şeyi ölümsüzleştirmek onların görevidir. Bu görevi hiç tükenmeyen tutkuları ile yaparlar. Bizlere de onların fotoğraf tutkularını yansıtan muhteşem kareleri seyretmek kalır…

Türkiye’de Fotoğrafçılık
Türkiye’de Cumhuriyet döneminde hak ettiği değeri bulmaya başlayan fotoğraf sanatı, Batı tekniklerinin ve teknolojisinin kullanılmasıyla önce basında sonra ise sokakta kendine yer bulmuştur. Fotoğraf sanatçıları stüdyolarından dışarı çıkarak; yaşamı, insanı ve doğayı görüntülemeye başlamıştır. Cemal Işıksel, Nurettin Erkılıç, Selahattin Giz, Limasollu Naci gibi önemli fotoğrafçılardan sonra modern ve sanatsal Türk fotoğrafçılığı 1950’li yıllarda oluşmaya başlamıştır. Bu kuşağın önemli sanatçıları günümüze de ışık olmuştur.
Şimdilerde adını çok duyduğumuz, üniversitelerde ve kurslarda duayen olarak anlatılan, kendi alanlarında başarılı işlere imza atmış ve adını dünyaya duyurmuş fotoğrafçılarımız vardır. Modadan portreye, seyahatten savaş fotoğrafçılığına kadar adını sık sık duyduğumuz Türkiye’nin en iyi fotoğrafçısı:



1.Ara Güler
Türkiye’nin en iyi fotoğrafçılık eğitimi sanatçısı olarak gösterilen Ara Güler; İsmet İnönü, Winston Churchill, Indira Gandi, John Berger, Bertrand Russel, Bill Brandt, Alfred Hitchcock, Ansel Adams, Imogen Cunningham, Salvador Dali, Picasso gibi birçok ünlü kişi ile röportajlar yapmış ve bu isimlerin fotoğraflarını çekmiştir.

2.Coşkun Aral
Çektiği fotoğraflarla uluslararası platformda ödüllere layık görülen; özellikle haber fotoğrafçılarına ilham kaynağı olan Coşkun Aral, Türkiye’nin en iyi fotoğrafçılarından biri olmasının yanı sına dünyanın en iyi savaş fotoğrafçılarından biridir.

3.İzzet Keribar
Kendine has üslubu ve çekim teknikleriyle fotoğrafçılık derslerine konu olan Keribar, fotoğrafçı olmak isteyenlere de eğitimler vermektedir. Sanatçı, İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (İFSAK) onur üyesidir.

4.Orhan Gürbüz
Fotoğraf Sanatçısı Orhan Gürbüz 22 yıllık kurumsal deneyimle firmalara, yönetici ve kuruculara, iş dünyasının profesyonellerine başta Fotoğrafçılık olmak üzere SEO, Sosyal Medya, Dijital Pazarlama, Adwords, Satış, İletişim, Pazarlama, Liderlik Eğitimleri; SEO, Sosyal Medya, Fotoğraf, Web, E-ticaret Danışmanlığı; Marka, Satış, Kariyer ve Yönetici Koçluğu hizmetleri vermektedir. 

5.Mehmet Turgut
2009’da Türk Sanat Kurumu tarafından yılın fotoğraf sanatçısı seçilen Mehmet Turgut, aynı zamanda, Mart 2010’da yayımlanmaya başlanan 46 dergisinin sahibi ve yaratıcı yönetmenidir.



6.Nihat Odabaşı
2005 yılında Pantene Png Dünyanın En İyi Fotoğrafçıları, 2006 Fashion Tv En İyi Fotoğrafçı, 2009 Altın Kelebek En İyi Video, 2009 Tüketici Akademisi Ab Onur Ödülü sahibi olan fotoğraf sanatçısı, fotoğrafçılığa kattığı bakış açısı ve özgün stili ile Türkiye’nin en iyileri arasında yer almaktadır.

7.Kemal Üzmez
Türkiye’nin ünlü markalarının katalog, stüdyo ve ürün fotoğraflarını kendine özgü üslubuyla çekerek alanında takip edilen isimlerden biri haline gelmiştir.

8.Sabit Kalfagil
1998'de Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümüne profesör olarak atandı. Halen bu bölümde Anasanat Dalı Başkanı olan ünlü fotoğrafçı geleceğin profesyonellerini yetiştirmeye devam etmektedir.

9.Mert Alaş
Vogue, Calvin Klein, Gucci, Interview, W gibi markalarla da çalışmaya devam etmektedir. Başarılı fotoğrafçı moda fotoğraflarıyla sektörün en beğenilen isimlerindendir.

10.Koray Birand
Vogue Türkiye, Harper’s Bazaar China, Vogue Mexico gibi dergilerin çekimlerini yapmıştır. Farklı tarzı ile dikkat çeken Koray Birand Türkiye’nin en iyi fotoğrafçıları arasında yer almaktadır.

Her biri kendi alanında adını dünyaya duyurmuş, uluslararası platformlardan ödül alarak onurlandırılmış, içindeki fotoğraf tutkusunu hiç kaybetmeyen, Türkiye’yi dünya fotoğrafçılığında temsil eden başarılı isimlerle tanıştınız. Günün birinde bu isimler arasında yer almak isterseniz içinizdeki fotoğrafçıya kulak vermelisiniz…





Foto Life Akademi Bakırköy

Adres: Cevizlik Mah. Hat Boyu Çıkış Sok. No:32 Bakırköy / İstanbul
Çağrı Merkezi: 0850 532 30 30
E mail: info@fotografcilikkursu.com.tr
Web: www.fotografcilikkursu.com.tr

Dünyanın En İyi 10 Fotoğraf Sanatçısı

Dünyanın En İyi 10 Fotoğraf Sanatçısı

Fotoğrafçılık, ışığı hassas bir yüzey üzerine kaydederek görüntü oluşturma işidir. İşçilik gerektiren uygulamaları nedeniyle bir zanaat olduğu gibi, estetik yönüyle bir sanat olarak kabul edilir. Aslında fotoğrafçılık, dünyanın en keyifli mesleklerinden biridir. Bu yüzdendir ki fotoğrafçılar işini severek yapan insanlar listesinin en başında gelirler.

Siyah beyaz fotoğrafçılıktan dijitale kadar dünyada fotoğrafçılık sanatı ve teknolojisi akıl almayacak hızda değişmiş ve gelişmiştir. Bu değişimler fotoğrafçıların da farklı alanlarda uzmanlaşmasını, teknolojinin ve sanatsal bakış açısının da getirisiyle büyüleyici fotoğraflar çekmesini sağlamıştır. Dünyada adından söz ettiren ve uluslararası platformlarda ödül alan dünyanın en iyi fotoğrafçıları:

1- Joachim Schmeisser

1984 yılında WAJS görsel iletişim ajansı kuran sanatçının favori çekimlerinin konusu genellikle insanlar ve hayvanlardan oluşmakta. Özellikle The David Sheldrick Wildlife Trust için Kenya’da çektiği Yetim Filler en çok ilgi çeken çalışmalarının başında gelmektedir. Bugüne kadar birçok ödül kazanan sanatçı son olarak 2012 yılında Hasselblad Masters ödülünü kazanmıştır. Doğa fotoğraflarına farklı bir bakış açısı getiren Schmeisser büyüleyici fotoğrafları ile dergilerde ve  sergilerde yer almaya devam etmektedir.

2- Steve McCurry

National Geographic fotoğrafçısı Steve McCurry, 24 Şubat 1950’de Philadelphia’da doğmuştur. 1974 yılında Pensilvanya Eyalet Üniversitesi Sanat ve Mimarlık Koleji’nden onur derecesiyle mezun olup daha sonra kariyerine The Daily Collegion gazetesinde serbest foto muhabirliğiyle devam etmiştir. 1979 yılında Hindistan’a gitmeye karar vermiştir ve böylece fotoğraf yolculuğu başlamıştır. Hindistan’dan sonra Pakistan’a kaçak olarak girmiştir. 1984’te Afganistan-Pakistan sınırında bir mülteci kampında çalışırken 12 yaşındaki Afgan kızı Sharbat Gula’nın fotoğrafını çekmiş ve tüm dünyanın ilgisini bölgeye toplamıştır.

3- Phil Borges

25 yılı aşkın bir süredir, yerli ve kabile kültürlerinin izini süren Phil Borges, kültür belgecisi olarak da kabul edilmektedir. Eserleri, dünya çapında müze ve galerilerde sergilenmektedir. National Geographic için yerli kültürler hakkında belgesel hazırlamıştır. Tibet ilgili yaptığı çalışmalar Tibetan Portrait adıyla kitap haline getirilmiştir. STIRRING THE FIRE projesindeki çalışmalarında kadın ve kız çocuklarının portrelerine yer veren profesyonel fotoğrafçı, onların karşılaştıkları sorunları ve hikayelerini anlatarak dünyanın dikkatini çekmiştir. Enduring Spirit , Women Empowered and Tibet: Culture on the Edge gibi kitapları da olan sanatçı aynı zamanda kültürel konferanslara da konuşmacı olarak katılmaktadır.



4- Rehahn

Son yılların en iyi portre fotoğrafçıları arasında gösterilen Fransız fotoğrafçı Réhahn, Vietnam’da çektiği fotoğraflarla tanınmıştır. “Gizli Gülüşler” projesi ile dünyaca tanınan fotoğrafçı, insanların kibarlığından veya mütevaziliğinden dolayı elleriyle ağızlarını kapattıklarını düşündüğü bu fotoğraf serisiyle tüm dünyanın dikkatini çekmiştir.

5- Lee Jeffries

Lee Jeffries, bir uyku tulumu içinde büzülmüş genç evsiz kızın fotoğrafını çektiğinde tüm kariyerinin değişeceğini tahmin etmemiştir. Evsizlere bakış açısı tamamen değişen ünlü fotoğrafçı ABD’deki evsizlerin hayatlarını gözler önüne sermek için ilginç bir çalışmaya imza atmıştır. Jeffries, projeyi hayata geçirebilmek için bir evsiz gibi yaşamıştır ve sokakta yaşayan insanların hayatını yakından gözlemlemiştir.

6- Jimmy Nelson

Dünyanın çeşitli yerlerindeki kabileleri gezerek sanatsal fotoğraflara imza atmış olan Jimmy Nelson, 1967 yılında İngiltere’nin Kent şehrinde doğmuştur. Afrika, Asya ve Güney Amerika’da eğitim gören fotoğrafçı henüz 19 yaşındayken yürüyerek Tibet yolculuğuna çıkmıştır. Yanına aldığı küçük bir fotoğraf makinesi ile yolculuğunu fotoğraflamıştır.Gittiği yerlerde fotoğrafçılık eğitimi vermiştir.

7- Ara Güler

1958’de Time-Life, Paris-Match ve Der Stern dergilerinin yakın doğu foto-muhabirliği görevlerini üstlenmiş; 1954’de Hayat Dergisi’nde fotoğraf bölüm şefi olarak çalışmaya başlamıştır. 1962 yılına kadar Hayat dergisinde fotoğraf bölümü şefi olarak çalışmış; 1961’de Birleşik Krallık’ta yayınlanan Photography Annual, onu dünyanın en iyi yedi fotoğrafçısından biri olarak tanımlamıştır. Aynı yıl Amerikan Dergi Fotoğrafçıları Derneği’ne kabul edilen Güler, bu kuruluşun Türkiye’den tek üyesi olmuştur. 1962’de Almanya’da çok az fotoğrafçıya verilen “Master of Leica” unvanını kazanmıştır.



8- Orhan Gürbüz

Fotoğrafçı Orhan Gürbüz, 22 yılı aşan deneyimini ve bilgisini geleceğin fotoğrafçılarıyla paylaşmak için 2014 yılında Foto Life Akademi’yi kurmuş vefotoğrafçılık kursu vermeye başlamıştır. İstanbul’da Bakırköy, Taksim, Kadıköy ve Beylikdüzü lokasyonlarında temel ve ileri seviye fotoğrafçılık eğitimleri ile moda, ürün, stüdyo ve hava fotoğrafçılığı başta olmak üzere 14 dalda atölye dersleri vermeye başlamıştır. Eczacıbaşı Girişim, BP, Ümraniye Belediyesi başta olmak üzere 200’e yakın kurumsal, 1500’ün üzerinde bireysel eğitim gerçekleşmiştir.

9- Mitch Dobrowner

Dünyanın en iyi fotoğrafçıları arasında yer alması ise 2012 yılında çektiği fırtına fotoğrafları sayesinde olmuştur. Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri 2012 yılın fotoğrafçısı ödülünü alan Mitch Dobrowner, “Fırtına” adlı fotoğraf serisi ile aynı zamanda korkusuz bir fotoğrafçı olduğunu göstermiştir. Halen doğa ve manzara fotoğrafları çeken usta fotoğrafçı uluslararası konferanslarda da yer almaktadır.

10- Eric Lafforgue

Onu dünyanın en iyi fotoğrafçıları arasına alan çalışması ise; Bodi ya da diğer adıyla Me’en kabilesinin Haziran ayında Ka’el adını verdikleri yeni yıl törenleri için düzenledikleri geleneksel yarışmanın fotoğraflarını çekmesi olmuştur. Bu törenin fotoğrafları dünya genelinde ilgi görmüştür.

Başarılı fotoğrafçının çalışmaları Time Dergisi, National Geographic, New York Times, CNN Traveller, Discovery Channel dergisi, BBC, Sunday times, Lonely Planet, Morning Calm Kore gibi ünlü dergilerde yayınlanmıştır.

Daha fazla bilgi ve bizlere ulaşmak için:



Adres: Cevizlik Mah. Hat Boyu Çıkış Sok. No:32 Bakırköy / İstanbul

Çağrı Merkezi: 0850 532 30 30

E mail: info@fotografcilikkursu.com.tr

Web: www.fotografcilikkursu.com.tr

8 Eylül 2016 Perşembe

TÜRKİYE’NİN EN ÜNLÜ VE BAŞARILI 10 SOSYAL MEDYA UZMANI

TÜRKİYE’NİN EN ÜNLÜ VE BAŞARILI 10 SOSYAL MEDYA UZMANI

Türkiye’de Sosyal medya uzmanı terimi aslında deneme yanılma yoluyla gelişti diyebiliriz. İlk yıllarda sosyal medya uzmanları Facebook ve Twitter gibi hesaplarında binlerce takipçisi olan kişiler olarak görülüyorlardı. Markalar bu kişilerin kişisel hesaplarından kazanç sağladığını görünce kendileri için sosyal medya hesapları açmaya ve uzman yetiştirmeye başladılar. Yıllar sonra da bu sektörün getirisinin anlaşılmasıyla gerçekten uzman diyeceğimiz deneyimli isimlerle karşılaştık. Bu isimler arasından en iyi 10 kişiye yakından bakarsak:

turkiyenin-en-unlu-sosyal-medya-uzmanlari-2-750x330.jpg

1- Orhan Gürbüz

Sosyal Medya çalışmalarına 2004 yılında kapsamlı reklam ajansı Web Home İnternet Reklam ve Bilgi Teknolojileri’ni kurarak başlayan Orhan Gürbüz, 2005 yılında SEO Destek firmasını kurarak kişi ve kurumlara Sosyal Medya, SEO, Dijital Pazarlama, Adwords ve Analytics gibi hizmetler vermeye başlamıştır.

22 yıllık sektörel deneyimini paylaşmak için SEO Akademi eğitim merkezini kurarak Kurumsal ve Bireysel Sosyal Medya eğitimleri, E-ticaret, SEO, Adwords, İnternet Reklamcılığı başta olmak üzere toplam 27 branşta eğitim vermektedir.

2- Cem Orman

Kendine ait tasarım ajansı deneyimi olan Cem Orman Photoshop, Dreamweaver, Flash, Corel Draw, illustrator, After Effects programlarını bilmekte, HTML, CSS ve PHP kullanmaktadır. Daha önce Garanti Bankası, Destek Menkul Değerler ve Cemre Tasarım’da çalışmış ve SEO Akademi bünyesinde eğitim vermeye başlamıştır.

Adwords ve E-Ticaret alanlarında da uzman olan Cem Orman, Özellikle görsel optimizasyon temelli web siteleri ile arama motorlarına uyumlu ve mobil destekli tasarımlar yapmaktadır. Ayrıca firmalara kurumsal sosyal medya tasarımları hakkında destek sunmaktadır.

3- Yılmaz Bozan

10 yılı aşkın süredir internet sektöründe yer alan Yılmaz Bozan, Türkiye’de ilk defa ev mobilyasının Asya ve Avrupa’ya internetten satış operasyonunu kurmuş ve sonrasında tüketici elektroniği, tatil, havayolu, tekstil, ayakkabı, hızlı tüketim malları gibi farklı sektörlerde de çalışma, danışmanlık yapma fırsatı bulmuştur.

Bir çok e-ticaret sitesinin start-up’ında ismi geçmekte ve firmaları e-ticaret ile tanıştırmakta olan Yılmaz, performans odaklı dijital pazarlama stratejileri geliştirmekte, neuro marketing, growth hacking gibi conversion artıran yöntemleri işlemekte ve firmalara bu konularda danışmanlık vermektedir.

4- Işıl Yılmaz Sümer

Bugüne kadar sosyal medya pazarlama üzerine Türkiye’nin birçok ilinde sosyal medya kursu vermiş, üniversitelerde konuk hoca olarak ders vermiş ve 2 yıla yakın bir süre Taylan Demirkaya ve Esin Sayın ile birlikte Yeni Asır Tv’de İnternet Medyası isimli bir program hazırlayıp sunmuştur.

5- Alaattin Çağıl

Sosyal medya reklam içeriği üretmeye başladıktan sonra Sosyal Medya Uzmanlığı ve Danışmanlığı kariyerine başlamış ve kişisel Sosyal Medya Ajansını açmıştır.

Tuğçe Sarıkaya, Yonca Evcimik, Nazan Şoray gibi ünlü isimlerin sosyal medya çalışmalarını yürütmektedir.

1NLNjN.jpg

6- Arslan Başay

Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden mezun olan Sosyal Medya Uzmanı Arslan Başay, otomotiv, güzellik ve kozmetik sanayi, inşaat, seyahat hizmeti, sağlıklı yaşam, haberleşme hizmetleri, yiyecek ve içecek, eğitim hizmeti, sağlık hizmetleri, market zinciri, emniyet ev ürünleri gibi 74 farklı markanın sosyal medya çalışmalarını yürütmüştür.

7- Seda Genç

Nöropazarlama Stratejisti ve Sosyal Medya Uzmanı Seda Genç lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi İstatistik bölümünde tamamladıktan sonra yüksek lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Pazarlama İletişimi üzerine yapmıştır. Yüksek lisans ile birlikte pazarlama psikolojisi ve nöropazarlama alanında çalışmalara başlayan Seda Genç, IBM, Garanti, Tmob gibi şirketler ve ajanslarda marka liderliği, pazarlama iletişimi yönetimi gibi pozisyonlarda çalışmış ve 2015'te kendi şirketini kurmuştur.

8- Hamdi Küçük

Sosyal Medya ve Mobil Uygulama Uzmanı Hamdi Küçük, Marmara Üniversitesi Yazılım Teknolojileri bölümünden birincilikle mezun olduktan sonra çeşitli yazılım firmalarında çalışıp eğitimler vermeye başlamıştır. 2013 yılında ilk bireysel girişimi olan Hedef Kariyer Bilişim Akademisi’ni kurmuştur. Bireysel ve kurumsal pazarlama eğitimleri vererek kendini geliştirmiştir. Şu anda da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde sosyal medya eğitimi gibi bir çok alanda eğitmenlik yapmaktadır.

9- Serdar Kuzuoğlu

1995 yılında girdiği medya sektöründe farklı görevler üstlenen Serdar Kuzuoğlu, Technology Channel, Business Channel ve TRT Haber ve TRT 1’de TV programları hazırlayıp sunan Kuzuoğlu, Doğan TV Holding’de grubun tüm markalarının dijital kurulumlarının stratejilerini yönetmiştir.

MYK Medya adıyla dijital ajansını kurmuş, Türkiye’nin ilk nostalji temalı video sitesi Alkışlarla Yaşıyorum projesini hayata geçirmiştir.

10- Taylan Demirkaya

Türkiye’nin ilk kuluçka merkezi Embryonix‘in koordinatörü ve iş geliştirme mentoru olarak görev yapmıştır. İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Görevlisi de olan sosyal medya uzmanı, pazarlama, marka inşaası, marka konumlandırma, kurumlar ve bireyler için dijital konumlandırma(sosyal medya, web sitesi, blog, sunum, video) konusunda danışmanlık yapmakta ve eğitim vermektedir. Kendi İşini Kurma Rehberi’nin yazarıdır.

logo.png

Bizlere ulaşmak için aşağıdaki iletişim adreslerini kullanabilirsiniz.

Adres: Cevizlik Mah. Hat Boyu Çıkışı Sok. No: 32 Bakırköy / İstanbul

Çağrı Merkezi: 0850 532 30 10

Email : info@sosyalmedyaegitimzirvesi.com

Web Site :www.sosyalmedyaegitimzirvesi.com/

6 Eylül 2016 Salı

DÜNYANIN EN ÜNLÜ VE BAŞARILI 10 SOSYAL MEDYA UZMANI



Sosyal medya uzmanı, internetin gelişmesiyle birlikte ortaya çıkmış bir kavram. İnsanların birbiriyle haberleşme, konuşma ihtiyaçlarını gideren; birbirlerini takip etmelerine olanak tanıyan sosyal medya ağları şimdilerde reklam ve pazarlama merkezlerine dönüştü. Markaların sosyal medyanın kullanıcılara ulaşma gücünü fark etmelerinden sonra, bu platformlar tanıtım amaçlı da kullanılmaya başlandı. Bu aşamadan sonda tanıtımları profesyonelce yürütecek, markayı temsil edecek, markanın kısıtlı bütçesini genişletecek kişilere ihtiyaç duyuldu ve sosyal medya uzmanları yetiştirildi.

Dünyanın en ünlü ve başarılı sosyal medya uzmanları aslında bu günlere kendilerini geliştirerek geldiler. Küçük reklam kampanyalarından en ünlü markaların tanıtımlarını yürütmeye başladılar. Bu isimler arasından en iyi 10 kişiye yakından bakarsak:

1-Orhan Gürbüz

Sosyal Medya çalışmalarına 2004 yılında kapsamlı reklam ajansı Web Home İnternet Reklam ve Bilgi Teknolojileri’ni kurarak başlayan Orhan Gürbüz, 2005 yılında SEO Destek firmasını kurarak kişi ve kurumlara Sosyal Medya, SEO, Dijital Pazarlama, Adwords ve Analytics gibi hizmetler vermeye başlamıştır.

2-Cem Orman

Adwords ve E-Ticaret alanlarında da uzman olan Cem Orman, Türkiye’nin en iyi Sosyal Medya Uzmanları arasında gösterilmektedir. Özellikle görsel optimizasyon temelli web siteleri ile arama motorlarına uyumlu ve mobil destekli tasarımlar yapmaktadır. Ayrıca firmalara kurumsal sosyal medya tasarımları hakkında destek sunmaktadır. Aynı zamanda SEO Akademi'nin sosyal medya kursunda eğitim vermektedir.

3-Yılmaz Bozan

Başarılı Sosyal Medya uzmanları arasında yer alan Yılmaz Bozan, “Dijital Pazarlama ve E-ticaret” üzerine eğitim, sertifika programları düzenlemektedir, sektörde bilinen dergi ve web sitelerinde makaleler yazmaktadır. Şu anda kendi kurduğu revolutionDM isimli şirketinde Dijital Pazarlama, E-ticaret, S-ticaret, M-ticaret, E-ticaret Start-Up, Google Adwords, Google Analytics, SEO, SEM, Sosyal Medya & Reklam Yönetimi, Nöro Pazarlama, Nöro Web, Mobil Pazarlama, İş Geliştirme alanlarında çalışmalarına devam etmektedir.



4-Glen Gilmore

Fortune 500 şirketlerine sosyal medya pazarlama stratejileri üzerine eğitimler vermektedir. Dijital Pazarlama, Yükselen Teknoloji, Marka Yönetimi, Kriz İletişimi ve Küresel Sosyal Medya Hukuku ve MBA kursları vermektedir. Dünyanın en iyi sosyal medya uzmanları arasında gösterilmektedir.

5-Richard Stacy

Kurumsal iletişimden kriz yönetimine ve tüketim markalarına kadar iletişim alanının farklı birçok alanında tecrübe sahibi olan Stacy, aynı zamanda Stacy Consulting isimli kendi ajansının yöneticiliği de yapmaktadır.

6-Rishi Saxena

Rishi Türkiye ve Orta Doğu pazarları için, Facebook’ta ölçüm çalışmaları yapmaktadır. Facebook öncesinde ise, Rishi 10 yılı aşkın bir süre medya ve pazar araştırma alanlarında çalışmış ve önemli küresel / bölgesel müşteriler edinmiştir.

Dünyanın en iyi sosyal medya uzmanları arasında gösterilen Rishi, halen Communication Management Masters eğitimine devam etmekte ve sosyal medya eğitimi vermektedir.


7-Stuart Wilkinson

Marka reklam ve araştırma komitelerini temsil eden Stuart, Pazarlama, Dijital Pazarlama, Online Reklam, Dijital Strateji, Pazarlama İletişimi konularında uzmandır.

Dünya çapında eğitimlere konuşmacı olarak katılan Wilkinson, E-mail Marketing, Pazar Araştırması ve Marka Yönetimi deneyimleri ile kurumsal firmalara hizmet vermeye devam etmektedir.



8-Mohamed Şerif Bah

Airtel’de sosyal medya uzmanı olarak yer alan Bah, online ve offline pazarlama stratejileri, marka sadakati ve lovermarks oluşturmak, profesyonel marka yönetimi, uluslararası medya iletişimi konularında çalışmaktadır.


9-Alessia Clusini

Sosyal medya pazarlama, blogging, pazarlama stratejisi ve sosyal medya danışmanlığı alanlarında dünyanın en iyi isimlerinden biri olan Alessia, Project Manager & Social Media Strategist olarak 10 yılı aşkın süredir çalışmaktadır.

FIAT, Virgin, Victoria Secret, Juventus, Vogue, Fondazione Telecom, Regione Toscana, Slow Food, La Repubblica, L’Espresso, Il Fatto Quotidiano, Rai, Radio 24, Channel 7 Australia gibi dünyaca ünlü markaların ve kuruluşların sosyal medya ve reklam çalışmalarını yürütmüştür.

10-Joel Comm

New York Times’ın En Çok Satan Yazarı ve Yeni Medya Pazarlama Stratejisti Joel Comm, sosyal medya, internet pazarlama, e-ticaret ve mobil uygulamalar konusunda uzmandır. Dünyanın her yerindeki uluslararası etkinliklerde konuşmacı olarak yer almaktadır. Microsoft, National Speaker’s Association, American Marketing Association, Business Marketing Association, IBM, One Network Direct/Digital River, The DaVinci Underground, Global 1 Training, Affiliate Summit konuşmacıları arasında yer almaktadır.


Dünyanın en iyi 10 sosyal medya uzmanının başarılı hayat hikayelerinden ilham alarak sizler de profesyonel kariyer yolunuzu çizebilirsiniz. Başarılı bir sosyal medya uzmanı olarak ünlü markalarla çalışabilirsiniz.

İletişim için:




Adres: Cevizlik Mah. Hat Boyu Çıkışı Sok. No: 32 Bakırköy / İstanbul

Çağrı Merkezi: 0850 532 30 10

Email : info@sosyalmedyaegitimzirvesi.com

Web Site :www.sosyalmedyaegitimzirvesi.com/

Dünyanin en ünlü ve başarili 10 sosyal medya uzmani

DÜNYANIN EN ÜNLÜ VE BAŞARILI 10 SOSYAL MEDYA UZMANI

Sosyal medya uzmanı, internetin gelişmesiyle birlikte ortaya çıkmış bir kavram. İnsanların birbiriyle haberleşme, konuşma ihtiyaçlarını gideren; birbirlerini takip etmelerine olanak tanıyan sosyal medya ağları şimdilerde reklam ve pazarlama merkezlerine dönüştü. Markaların sosyal medyanın kullanıcılara ulaşma gücünü fark etmelerinden sonra, bu platformlar tanıtım amaçlı da kullanılmaya başlandı. Bu aşamadan sonda tanıtımları profesyonelce yürütecek, markayı temsil edecek, markanın kısıtlı bütçesini genişletecek kişilere ihtiyaç duyuldu ve sosyal medya uzmanları yetiştirildi.

Dünyanın en ünlü ve başarılı sosyal medya uzmanları aslında bu günlere kendilerini geliştirerek geldiler. Küçük reklam kampanyalarından en ünlü markaların tanıtımlarını yürütmeye başladılar. Bu isimler arasından en iyi 10 kişiye yakından bakarsak:

1-Orhan Gürbüz

Sosyal Medya çalışmalarına 2004 yılında kapsamlı reklam ajansı Web Home İnternet Reklam ve Bilgi Teknolojileri’ni kurarak başlayan Orhan Gürbüz, 2005 yılında SEO Destek firmasını kurarak kişi ve kurumlara Sosyal Medya, SEO, Dijital Pazarlama, Adwords ve Analytics gibi hizmetler vermeye başlamıştır.

2-Cem Orman

Adwords ve E-Ticaret alanlarında da uzman olan Cem Orman, Türkiye’nin en iyi Sosyal Medya Uzmanları arasında gösterilmektedir. Özellikle görsel optimizasyon temelli web siteleri ile arama motorlarına uyumlu ve mobil destekli tasarımlar yapmaktadır. Ayrıca firmalara kurumsal sosyal medya tasarımları hakkında destek sunmaktadır. Aynı zamanda SEO Akademi'nin sosyal medya kursunda eğitim vermektedir.

3-Yılmaz Bozan

Başarılı Sosyal Medya uzmanları arasında yer alan Yılmaz Bozan, “Dijital Pazarlama ve E-ticaret” üzerine eğitim, sertifika programları düzenlemektedir, sektörde bilinen dergi ve web sitelerinde makaleler yazmaktadır. Şu anda kendi kurduğu revolutionDM isimli şirketinde Dijital Pazarlama, E-ticaret, S-ticaret, M-ticaret, E-ticaret Start-Up, Google Adwords, Google Analytics, SEO, SEM, Sosyal Medya & Reklam Yönetimi, Nöro Pazarlama, Nöro Web, Mobil Pazarlama, İş Geliştirme alanlarında çalışmalarına devam etmektedir.



4-Glen Gilmore

Fortune 500 şirketlerine sosyal medya pazarlama stratejileri üzerine eğitimler vermektedir. Dijital Pazarlama, Yükselen Teknoloji, Marka Yönetimi, Kriz İletişimi ve Küresel Sosyal Medya Hukuku ve MBA kursları vermektedir. Dünyanın en iyi sosyal medya uzmanları arasında gösterilmektedir.

5-Richard Stacy

Kurumsal iletişimden kriz yönetimine ve tüketim markalarına kadar iletişim alanının farklı birçok alanında tecrübe sahibi olan Stacy, aynı zamanda Stacy Consulting isimli kendi ajansının yöneticiliği de yapmaktadır.

6-Rishi Saxena

Rishi Türkiye ve Orta Doğu pazarları için, Facebook’ta ölçüm çalışmaları yapmaktadır. Facebook öncesinde ise, Rishi 10 yılı aşkın bir süre medya ve pazar araştırma alanlarında çalışmış ve önemli küresel / bölgesel müşteriler edinmiştir.

Dünyanın en iyi sosyal medya uzmanları arasında gösterilen Rishi, halen Communication Management Masters eğitimine devam etmekte ve sosyal medya eğitimi vermektedir.


7-Stuart Wilkinson

Marka reklam ve araştırma komitelerini temsil eden Stuart, Pazarlama, Dijital Pazarlama, Online Reklam, Dijital Strateji, Pazarlama İletişimi konularında uzmandır.

Dünya çapında eğitimlere konuşmacı olarak katılan Wilkinson, E-mail Marketing, Pazar Araştırması ve Marka Yönetimi deneyimleri ile kurumsal firmalara hizmet vermeye devam etmektedir.



8-Mohamed Şerif Bah

Airtel’de sosyal medya uzmanı olarak yer alan Bah, online ve offline pazarlama stratejileri, marka sadakati ve lovermarks oluşturmak, profesyonel marka yönetimi, uluslararası medya iletişimi konularında çalışmaktadır.


9-Alessia Clusini

Sosyal medya pazarlama, blogging, pazarlama stratejisi ve sosyal medya danışmanlığı alanlarında dünyanın en iyi isimlerinden biri olan Alessia, Project Manager & Social Media Strategist olarak 10 yılı aşkın süredir çalışmaktadır.

FIAT, Virgin, Victoria Secret, Juventus, Vogue, Fondazione Telecom, Regione Toscana, Slow Food, La Repubblica, L’Espresso, Il Fatto Quotidiano, Rai, Radio 24, Channel 7 Australia gibi dünyaca ünlü markaların ve kuruluşların sosyal medya ve reklam çalışmalarını yürütmüştür.

10-Joel Comm

New York Times’ın En Çok Satan Yazarı ve Yeni Medya Pazarlama Stratejisti Joel Comm, sosyal medya, internet pazarlama, e-ticaret ve mobil uygulamalar konusunda uzmandır. Dünyanın her yerindeki uluslararası etkinliklerde konuşmacı olarak yer almaktadır. Microsoft, National Speaker’s Association, American Marketing Association, Business Marketing Association, IBM, One Network Direct/Digital River, The DaVinci Underground, Global 1 Training, Affiliate Summit konuşmacıları arasında yer almaktadır.


Dünyanın en iyi 10 sosyal medya uzmanının başarılı hayat hikayelerinden ilham alarak sizler de profesyonel kariyer yolunuzu çizebilirsiniz. Başarılı bir sosyal medya uzmanı olarak ünlü markalarla çalışabilirsiniz.

İletişim için:




Adres: Cevizlik Mah. Hat Boyu Çıkışı Sok. No: 32 Bakırköy / İstanbul

Çağrı Merkezi: 0850 532 30 10

Email : info@sosyalmedyaegitimzirvesi.com

Web Site :www.sosyalmedyaegitimzirvesi.com/