Büyükada Otelleri - En Büyük Konaklama ve Gezi Rahberi

7 Mayıs 2015 Perşembe

Çeşme’de Bir Gün Nasıl Geçer? – Tatile Doyamayacaksınız!


Çeşme yaz aylarının gözde tatil merkezi. Burada Çeşme otel alternatiflerinden yararlanarak uzun bir tatil geçirebilirsiniz. Her gün farklı bir özelliğini tanıyacağınız yörenin ilgi çekici aktiviteleri, plajları, doğal güzellikleri ile dolu anlar geçireceksiniz. Peki sabah uyandınız ve “Çeşme’de bir gün nasıl geçer?” diye merak ediyorsunuz. Sayfamızda bu sorunuzun cevabını bulacaksınız.

Küçük ve Şirin Kafelerde Kahvaltı Ederek Güne Başlayın

Çeşme otelleri ve plajları ile olduğu kadar dar sokakları ve bu sokaklarda yer alan kafeleri ile ünlü. Çeşme’de bir gün genel olarak bu mekanlarda yapacağınız eşsiz bir Ege kahvaltısı ile başlıyor. Yeşil sebzeler ve zeytinyağları ile donanmış masanızda denizden gelen serin esinti ile keyifli bir kahvaltı yapacaksınız.
çeşmede bir gün
  • Tuzu Biberi
  • Demlik
  • Sakız Reçeli
  • Naciye Teyze Konağı
  • Sakızlar Restaurant
  • Sedir Kahvaltı Restaurant
  • Zeytin Otel Çeşme’nin en ünlü kahvaltı mekanları.
Tadına doyamayacağınız onlarca zeytin çeşidi ve sakız reçelleri sizleri bekliyor!
Kahvaltınızı yaptıktan sonra Çeşme’de neler yapılır diye düşünmeye başlayıp Çeşme gezilecek yerler rotanızı hazırlayacaksınız. Beldenin turistik ve tarihi yerlerini görecek, ünlü lezzetlerini tadacaksınız.

Tarihi Yerleri Görün

Çeşme’de bir gün gezilecek yerleri ziyaret ederek geçecek aslında. Bu nedenle tatilinizi kısa bir süreye sığdırmayın, ayrıca tek günde bütün ilçeyi gezmeyin. Çeşme gezilecek yerler listenizi tüm tatilinize yaymaya çalışın. Yat limanını, Erythrai antik kentini, Çeşme Kalesi’ni, Kervansaray’ı, Şifne’yi ve ılıcaları görmeyi ihmal etmeyin.

Çantanızı Hazırlayın ve Sahile Yol Alın

Çeşme plajları yaz aylarında yerli ve yabancı turist akınına uğruyor. Siz de kahvaltınızı yaptıktan sonra çantanızı hazırlayarak altın kumların yolunu tutabilirsiniz. Masmavi denizin ve pırıl pırıl güneşin tadını çıkarın.
Ünlülerin tatil merkezi olarak da bilinen Çeşme’de sevdiğiniz sanatçılarla karşılaşırsanız, şaşırmayın. Şezlongunuza yerleşin ve güneşin tadını çıkarın.
Elbette bu keyifli anılarınızı bir güne sığdırmanıza gerek yok. Yaz tatilinizi burada geçirerek her gün denize girebilir, güneşlenebilir, sörf yapabilir, tarihi yerleri ziyaret edebilirsiniz.
Ilıca, Şifne, Altınkum, Ayayorgi, Dalyan, Tekke, Çark plajları yüzebileceğiniz yerlerden. Çeşme’de neler yapılır demeye vaktiniz olmayacak!
çeşmede neler yapılır

Tekne Turlarına Katılın

Çeşme limanlarından düzenlenen Çeşme tekne turları tatilcileri yörenin en güzel koylarına ve adalarına götürüyor. Ancak sabah erken saatlerde başlayan tekne turlarına katılmak için bir gününüzü ayırmanız gerekli. Dolayısıyla bunu başlı başına bir aktivite olarak düşünün.
Eşek Adası, Mavi Koy, Makri Adası gibi önemli noktalarda mola veriliyor ve eğlenceli zamanlar geçiriliyor.
Yemek ve animasyon hizmetlerinin de ücrete dahil olduğu turlara ilgi yoğun olduğu için erkenden yer ayırtmakta fayda var.

Rüzgar Sörfü Yapın

çeşme sörfRüzgarın başkentine gelip de sörf yapmamak olmaz elbette. Çeşme’nin şirin tatil beldesi Alaçatı’ya uğrayarak sörf heyecanı yaşamanız mümkün. Daha önce bu sporu yapmadıysanız üzülmeyin. Eğitmenler sizlere temel dersleri veriyorlar. Çeşme sörfsporu yapmak için en ideal yerlerden biri.
Burada geçireceğiniz bir kaç hafta sizleri yetenekli bir sporcu haline getirebilir. Çağla Kubat gibi ünlü sporculardan dersler alabilir, denk gelirseniz sörf yarışmalarını izleme şansına erişebilirsiniz. Ekipmanlarınızı kiralayabilir, böylece ekstra masraftan kurtulursunuz. Dersler de saatlik ücretlendirildiği için bütçenizi zorlamazsınız. Rüzgarı arkanıza alarak özgürce ilerlemek unutulmaz bir deneyim olacak.

Taze Balıkların Tadına Bakın

Alaçatı’da ya da Çeşme açıklarında rüzgar sörfü yaptıysanız yorgunluğunuzu atmak için çok güzel mekanlar bulacaksınız. Çeşme’de ne yenir, en ünlü Çeşme yemekleri nelerdir, diye düşünüyorsanız her restoranda geleneksel lezzetlerle karşılanacaksınız. Ege’nin zeytinyağlı yemeklerinin ve taze balıkların tadına bakabileceksiniz. Size birkaç seçenek sunmamızı isterseniz, önerilerimiz şöyle olacak:
çeşmede ne yenirİtalyan mutfağına özgü yemekler tatmak isterseniz Sole Mare,
Ev yemeğini özleyenlere İmren Lokantası,
Istakoz, deniz kabukluları ve Rum lezzetleri isteyenlere Can Baba Restoran,
Deniz mahsulleri ile Ege’nin otlarını tadacak olanlara Maria’nın Bahçesi,
Güzel bir kumru yemek isteyenler ise Kumrucu Hüseyin’e uğramalılar.
  • Çeşme restoranlarına buradan detaylı bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Sabaha Kadar Dans Edin

Çeşme oteller gece hayatı yaz aylarında dolu dolu yaşanıyor. Sahildeki mekanlar ünlü sanatçıları ağırlarken sabaha kadar süren partiler ile eğlenceli zamanlar geçiriliyor. Siz de yemeğinizi yedikten sonra bu mekanlarda dans edebilir, soğuk kokteyllerinizi yudumlayabilirsiniz. Denk gelirseniz açık hava konserleri de Çeşme’nin en iyi etkinliklerinden. Çeşme barları farklı şovları ile sizi karşılayacak.
  • Babylon
  • Göz Lounge
  • Nispet Club
  • Cece Çeşme gece kulüpleri arasında en ünlüleri.

Butik Otellerde Konaklayın

Çeşme’de bir günü dolu dolu geçirdiniz. Sıra dinlenmek için otelinize çekilmeye kaldı. Çeşme’nin butik otelleri ve lüks tesisleri ihtiyaçlarınızı karşılıyor. Havuzlu ve manzaralı otellerinizde günü noktalayacak, deliksiz bir uykuya dalacaksınız. Çeşme oteller sizi evinizdeymiş gibi hissettirecek.


Çeşme Otel Rezervasyon

Çeşme Otel Yetkili Satış Acentası Tatil Home
tatilhome
Adres: Kartaltepe Mh. İncirli Cd. Alpay İzer Sok.No:4 Bakırköy – İstanbul
Rezervasyon Tel: 0212 572 64 65
Çağrı Merkezi: 444 33 98 (08:00 – 20:00)
Fax: 0212 660 69 50
Mail: info@cesmeotel.com.tr
 Daha ayrıntılı bilgi için www.cesmeotel.com.tr